Strokovnjaki centra Ahil

Vedrana Đurašin

Vedrana Đurašin je univerzitetna diplomirana psihologinja, specialistka klinične psihologije, družinska in partnerska sistemska terapevtka ter licencirana vodja treningov starševstva Neverjetna leta.

Leta 2007 je zaključila študij psihologije na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Za svojo poklicno pot je izbrala delo z otroki in mladostniki ter njihovimi družinami na Službi za otroško psihiatrijo Pediatrične klinike UKCLJ, kjer dela že več kot deset let.

Znanje iz klinične psihologije je, poleg vsakdanjega dela ter dodatnega izobraževanja v Sloveniji in v tujini, izpopolnjevala na štiriletni specializaciji, ki je vključevala delo z otroki, mladostniki in odraslimi na različnih področjih klinične prakse. Prva psihoterapevtska znanja je pridobivala na področju kognitivno vedenjske psihoterapije in ima zaključeno prvo stopnjo v izobraževalnem programu Društva za kognitivno in vedenjsko terapijo Slovenije. Nadaljevanje psihoterapevtskega študija jo je peljalo na štiriletni študij sistemske družinske in partnerske psihoterapije pri Medicinski fakulteti UL, v sodelovanju z londonsko Tavistock kliniko, ki ga je uspešno zaključila leta 2019. Strokovnost in kakovost pri delu ji med drugim omogoča tudi redna vključenost v supervizorski proces.

Leta 2015 se je začela izobraževati za vodjo treningov starševstva po programu Neverjetna leta, ki na svetovni ravni velja za eno izmed znanstveno dokazano učinkovitih metod pri vzgoji in obvladovanju težavnega vedenja otrok. Trenutno je licencirani vodja (leader) in v postopku pridobitve naziva trener (coach). Je redna članica komisije za usmerjanje otrok s posebnimi potrebami pri Zavodu RS za šolstvo.

V Terapevtsko-izobraževalnem centru Ahil deluje na področju klinično sistemske partnerske terapije.