Psihoterapevtske in svetovalne dejavnosti

V zaupnem okolju izvajajo psihološke in psihoterapevtske storitve izkušeni strokovnjaki.

Psihoterapija je najboljša osebna investicija.

Spremenimo lahko samo sebe. Spremembe v našem načinu zaznavanja in razumevanja dogodkov so tiste, ki lahko korenito izboljšajo kakovost našega življenja.
CenterAhil_terapije
Psihoterapevta obiščete, kadar želite:
Za obisk ne potrebujete napotnice, diagnoze ali hude življenjske preizkušnje. Dovolj je želja po spremembi in volja, da jo skupaj dosežemo.

INDIVIDUALNA TERAPIJA

Ste se znašli v stiski zaradi stresnega življenjskega dogodka? Občutite žalost, praznino, brezvoljnost? Imate težave zaradi nenehne napetosti, zaskrbljenosti in tesnobe? Se pogosto prepirate in ne uspete izraziti, kar ste želeli? Imate občutek, da vas obveznosti in skrbi preveč obremenjujejo? Ste nezadovoljni v partnerskih, družinskih ali profesionalnih odnosih? Ste se pri spoprijemanju z vsakodnevnimi problemi znašli v začaranem krogu? Ste na splošno zadovoljni, vendar se želite bolje spoznati?

Individualna psihoterapija je namenjena posameznikom, ki so se znašli v psihični stiski in si želijo bolje razumeti sebe in okoliščine, v katerih so se znašli. Namenjena je tudi posameznikom, ki želijo osebnostno rasti ter narediti korak naprej v razumevanju sebe in drugih.

PARTNERSKA TERAPIJA

Se veliko prepirata in ne najdeta več skupnega jezika? Sta se odtujila drug od drugega? Imata težave v spolnosti? Se ves čas borita, kdo ima prav in ne najdeta kompromisa? Vajini prepiri vodijo do nasilja? Imate občutek, da vas partner vara? Razmišljata o ločitvi? Ne najdeta več stika drug z drugim? Se je eden od vaju upokojil, zbolel, ostal brez službe in se je vajin odnos spremenil? Imate težave z odvisnostjo?

Sistemska partnerska terapija se ukvarja z odnosom med partnerjema, s prepričanji, zgodovino posameznika in para. Ker se v partnerstvu večkrat pojavijo težave, ki pomembno vplivajo na počutje in funkcioniranje partnerjev, terapevt pomaga razumeti doživljanje obeh in spreminjati vzorce vedenja in prepričanj, ki vplivajo na partnerski odnos.

SVETOVANJE: RAZVEZA – DA ALI NE?

Pogosto razmišljate o razvezi? Odločili ste se za razvezo in ne veste kje začeti? Imate vprašanja kako predstaviti razvezo otrokom? Vi se želite razvezati, vaš partner pa tega ne želi? Kako po razvezi ostati dobra starša? Kako je z odnosi v dopolnjeni družini in kakšne so meje do otrok mojega novega partnerja?
Z bogatimi izkušnjami na področju družinske dinamike in razvez vam nudimo svetovanje in pomoč tekom celotnega procesa razveze. Pomagamo vam pri odločitvi, ali je razveza prava pot, v primeru razveze pa vas lahko spremljamo prek celotnega postopka v skupni želji, da se razveza izvede hitro in mirno. Obdobje pred razvezo, med razvezo in po njej je polno stresa, intenzivnih čustev, zahtevnih življenjskih odločitev in sprejemanja posledic le-teh. S strokovnim znanjem vam bomo pomagali, da boste vi in vaši najbližji lažje razumeli, zakaj se določena čustva pojavijo, kaj z njimi in, predvsem, kako po razvezi nadaljevati z življenjem.

DRUŽINSKA TERAPIJA

Imate težave pri vzgoji otrok? Imajo otroci glavno besedo? Ne zmorete postaviti meja lastni ali partnerjevi izvorni družini? Imajo otroci ali mladostniki vedenjske in čustvene težave? Se v družini pojavlja nasilje? Ima eden od družinskih članov duševno motnjo ali kronično bolezen? Ste doživeli v družini travmatičen dogodek? Se v družini težko spopadate s pomembnimi življenjskimi spremembami?
Sistemska družinska terapija izhaja iz predpostavke, da so člani družine med seboj povezani, ob čemer vse, kar se dogaja z enim članom, vpliva tudi na druge. Terapevt pomaga družini raziskati vzorce vedenj in prepričanj ter spremeniti tiste, ki družino ovirajo pri delovanju in razvoju. Družini pomaga vzpostaviti razmerja moči, ki ji omogočajo boljše delovanje.

ČUJEČNOST (MINDFULNESS) IN TEHNIKE SPROŠČANJA

Je vaša glava polna misli? Stalno premišljujete in premlevate, brez konca in kraja? Se zalotite, da gredo lepi, prijetni trenutki mimo vas, ker ste ‘v svoji glavi’? Vas količina in vsebina misli pripelje do neprijetnih občutij, tesnobe, žalosti? Se težko ustavite, ko začnete o nečem razmišljati, ali težko preusmerite tok misli na delo, druženje, hobi, prosti čas?
Tok naših misli je večino časa osredotočen na preteklost ali prihodnost. Prežeti smo z etiketami in prepričanji. Istočasno so naše misli mnogokrat podkrepljene s skrbmi, strahovi in z negativnimi avtomatskimi mislimi. S pomočjo čuječnosti vas spodbujamo k zavedanju lastnega doživljanja s sprejemanjem, odprtostjo in radovednostjo. S tem posledično ostajamo manj zazrti v lastne skrbi in stres ter bolj odprti za nova spoznanja in izkušnje. Učimo vas, kako pozornost usmerite na trenutno izkušnjo “tukaj in zdaj” in jo neobsojajoče spremljate, ne da bi jo poskušali spremeniti. Številne raziskave ugotavljajo, da čuječnost vpliva na izboljšanje počutja, zmanjševanje stresa, anksioznosti in depresivnosti, večjo uspešnost na delovnem področju, izboljšanje medosebnih odnosov itd.