Strokovnjaki centra Ahil

Špela Byrne

Špela Byrne je univerzitetna diplomirana psihologinja, partnerska in družinska terapevtka ter supervizorka.

Leta 2001 je diplomirala iz psihologije na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Leta 2008 je zaključila štiriletni podiplomski študij družinske dinamike in sistemske terapije na Medicinski fakulteti v Ljubljani, ki je potekal v povezavi z Inštitutom za družinsko terapijo v Londonu. Dodatna znanja je pridobila na osnovnem izobraževanju iz vedenjsko kognitivne terapije, podiplomskem študiju iz psihoterapije, izobraževanju za svetovalca na telefonu Klic v duševni stiski in izobraževanjih za obvladovanje vedenjskih težav. Leta 2017 je zaključila študij supervizije po relacijskem modelu in je pridobila licenco supervizorja na Socialni zbornici.

Od 2003 je zaposlena v Centru za osebe z motnjami v duševnem razvoju in osebe po pridobljeni možganski poškodbi, kjer dela svetovalno in terapevtsko z uporabniki, njihovimi družinami in zaposlenimi. Ima bogate izkušnje na področju vedenjskih težav oseb s posebnimi potrebami in oseb s spektroavtističnimi motnjami ter timskega dela.

Izvaja izobraževanja na področju vedenjskih težav, odraščanja oseb s posebnimi potrebami, dela z družinami in v timu za različne organizacije, za družine je okviru Zveze Sožitje izvedla več predavanj na seminarjih za družine. Supervizije je izvajala v Zavodu za gluhe in naglušne Ljubljana, OŠ Jela Janežiča, Cirius Vipava, Zavodu za razvijanje in izvajanje podpornih storitev za samostojno življenje in VDC Črnomelj.

V Terapevtsko-izobraževalnem centru Ahil deluje na področju družinske, partnerske in individualne terapije ter svetovanja staršem na področju vedenjskih težav, posebnih potreb, odraščanja, ob ločitvi oz. razhodu itd.