Strokovnjaki centra Ahil

Peter Topić

Peter Topić je univerzitetni diplomirani socialni delavec, psihoterapevt in certificirani terapevt na področju zasvojenosti s seksualnostjo.

Diplomiral je na Fakulteti za socialno delo v Ljubljani. Po sedmih letih izobraževanja iz transakcijske analize pri dr. Zoranu Milivojeviću je na inštitutu Psihopolis pridobil naziv TAP (Transactional Analyst – Psychotherapist). Specialistični študij je nadaljeval na mednarodnem inštitutu IITAP (International Institute for Trauma and Addiction Professionals) pri priznanem strokovnjaku na področju zasvojenosti s seksualnostjo dr. Patricku J. Carnesu v Londonu in v ZDA. Leta 2011 je zaključil specialistični študij v ZDA in s tem postal prvi Slovenec in peti Evropejec, ki je pridobil naziv CSAT (Certified Sex Addiction Therapist).

Je predavatelj na Fakulteti za psihoterapevtsko znanost Univerze Sigmunda Freuda v Ljubljani (Sigmund Freud University Ljubljana). Pri Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (www.nijz.si) je v okviru Nacionalnega programa za duševno zdravje član interdisciplinarne delovne skupine za področje nekemičnih zasvojenosti. Je tudi avtor knjige ‘Zasvojenost s seksualnostjo v digitalni dobi: priročnik za strokovnjake, zasvojene in njihove družinske člane’, ki je izšla novembra 2015. Prevedel je še knjigo o seksualni zasvojenosti dr. Patricka J. Carnesa ‘Ne recite temu ljubezen’, za slovensko izdajo naslednje Carnesove knjige ‘V senci interneta’ pa je prispeval obširno spremno besedo. Spremno besedo je napisal tudi za slovensko izdajo knjige dr. Kennetha M. Adamsa Po tihem zapeljani in za srbsko izdajo Carnesove knjige Izlazak iz senke zavisnih od seksa. Predava na strokovnih srečanjih v Sloveniji in tujini.