Terapevtske in svetovalne dejavnosti

V zaupnem in varnem okolju vse storitve izvajajo izkušeni strokovnjaki s področja svetovanja, psihologije in psihoterapije.

Psihoterapija je najboljša osebna investicija v današnjem času. Hiter tempo življenja, globalne spremembe, finančna kriza in nestabilni medosebni odnosi postajajo naš vsakdan. Obisk psihoterapevta ima dolgoročne pozitivne vplive in izboljša vaše življenje.

Zavedati se moramo, da ne moremo spremeniti drugih, lahko pa vplivamo na to, kako naše odnose zaznavamo in nanje reagiramo. Spremembe v našem načinu gledanja in v vzorcih vedenja so tiste, ki lahko korenito spremenijo kakovost našega življenja.
CenterAhil_terapije

Psihoterapevta lahko obiščete, ko želite:

– izboljšati kakovost življenja,

– občutiti zadovoljstvo in srečo,

– izboljšati medosebne odnose,

– spoznati, zakaj ste potrti, tesnobni, doživljate praznino ali se težje spopadate s stresom in

– ker se želite čez nekaj let ozreti nazaj in si reči: »S pomočjo terapije sem se naučil vplivati na sprejemanje pomembnih odločitev in s tem posledično živeti polnejše življenje.«

Za obisk ne potrebujete psihiatrične diagnoze ali hude življenjske izkušnje, le željo po spremembi.

INDIVIDUALNA TERAPIJA

Želite delati na sebi? Občutite praznino, tesnobo, stres ali znake potrtosti? Se pogosto prepirate in ne uspete izraziti, kar ste želeli? Imate občutek, da vas obveznosti in skrbi preveč obremenjujejo? Ste nezadovoljni v partnerskih, družinskih ali profesionalnih odnosih? Ste se pri spoprijemanju z vsakodnevnimi problemi znašli v začaranem krogu? Ste na splošno zadovoljni, vendar se želite bolje spoznati?

Individualna terapija je namenjena posameznikom, ki si želijo izboljšati okoliščine, v katerih so se znašli in jih psihološko obremenjujejo, ter imajo občutek, da se vrtijo v začaranem krogu, iz katerega ne najdejo izhoda. Namenjena je tudi posameznikom, ki želijo osebnostno rasti ter narediti korak naprej v poznavanju sebe in razumevanju drugih. Individualna terapija je koristna vedno, ko si človek želi spremembo na bolje.

PARTNERSKA TERAPIJA

Se veliko prepirata in ne najdeta več skupnega jezika? Sta se oddaljila drug od drugega? Imata težave v spolnosti? Se ves čas borita, kdo ima prav, in ne najdeta kompromisa? Vajini prepiri vodijo do nasilja? Imate občutek, da vas partner vara? Razmišljata o ločitvi? Ne najdeta več stika drug z drugim? Se je eden od vaju upokojil, zbolel, ostal brez službe in se je vajin odnos spremenil? Imate težave z odvisnostjo?
Sistemska partnerska terapija se ukvarja z odnosom med partnerjema, s prepričanji, zgodovino posameznika in para. V partnerstvu se večkrat pojavijo težave pri odločanju in iskanju kompromisov. Terapevt pomaga razumeti in spreminjati vzorce vedenja, prepričanja in zgodbe, ki vplivajo na problem in odnos.

DRUŽINSKA TERAPIJA

Imate težave pri vzgoji otrok? Imajo otroci glavno besedo? Imate težave pri postavljanju meja do lastne ali partnerjeve izvorne družine? Imajo otroci ali mladostniki vedenjske in čustvene težave? Se v družini pojavlja nasilje? Ima eden od družinskih članov duševno motnjo ali kronično bolezen? Ste v družini imeli travmatičen dogodek? Se v družini težko spopadate s pomembnimi življenjskimi spremembami?
Sistemska družinska terapija izhaja iz predpostavke, da so člani družine med seboj povezani, vse, kar se dogaja z enim članom, vpliva na druge. Terapevt pomaga družini raziskati vzorce vedenja, prepričanja in zgodbe ter spremeniti tiste, ki jo ovirajo pri razvoju. Družini pomaga vzpostaviti razmerja moči, ki ji omogočajo boljše delovanje.

TEHNIKE SPROŠČANJA

Na stres se lahko pripravite in ga uspešno nadzorujete ter obvladujete s pomočjo sistematičnega učenja različnih tehnik sproščanja (dihalne tehnike, avtogeni trening, globoko sproščanje, progresivna mišična relaksacija, vizualizacija in imaginacija itd).

S tehnikami sproščanja se po terapevtovem navodilu naučite nadzora različnih ravni napetosti. To vam omogoča boljše odzivanje na okolje in njegove zahteve. Obvladovanje sprostitve predstavlja tudi edino delujočo strategijo vzdrževanja visoke storilnosti v daljšem časovnem obdobju.

ŠPORTNO PSIHOLOŠKO SVETOVANJE

Nudimo strokovno podporo športnikom pri izboljševanju psihološke priprave, ki poleg telesne, tehnične in taktične priprave prav tako vpliva na športnikov uspešen nastop. S pomočjo strokovne psihološke priprave oziroma z mentalnim treningom skušamo razvijati in izboljšati psihološke lastnosti (samozavest, motivacija, obvladovanje stresa, nadzor aktivacije, razočaranj, agresivnosti itd.), ki so ključne za uspeh v športu. Na podlagi tega pa športnikom omogočiti vrhunsko funkcioniranje tudi v najbolj stresnih tekmovalnih situacijah.

V procesu športno psihološkega svetovanja obravnavamo tudi različne druge življenjske teme (rehabilitacija po športnih poškodbah, težave v medosebnih odnosih, pomembne življenjske odločitve, usklajevanje športa in šolanja/poklica/zasebnega življenja, konec kariere …).

HIPNOTERAPIJA

Hipnoza je praktično orodje za doseganje ciljev in spreminjanje navad. Gre za spremenjeno stanje zavesti, stanje intenzivne relaksacije, koncentracije in povečane sugestibilnosti.

S pomočjo hipnoterapevta lahko poiščete in odpravite vzroke za vaše negativno doživljanje sveta in ljudi okoli vas. S hipnoterapijo vam lahko pomagamo pri odpravljanju različnih težav, slabih navad in zasvojenosti (prenajedanje, kajenje, neaktivnost …) in stanj (trema, bolečina, nizka samozavest, depresivnost…), odpravljamo stiske, pomagamo do šolskih, poklicnih in športnih uspehov, nosečnicam pomagamo pri pripravi na porod …

ČUJEČNOST (MINDFULNESS)

Tok naših misli je večino časa osredotočen na preteklost ali prihodnost. Prežeti smo z etiketami in prepričanji. Istočasno so naše misli mnogokrat podkrepljene s skrbmi, strahovi in z negativnimi avtomatskimi mislimi.

S pomočjo čuječnosti vas spodbujamo k zavedanju lastnega doživljanja s sprejemanjem, odprtostjo in radovednostjo. S tem posledično ostajamo manj zazrti v lastne skrbi in stres ter bolj odprti za nova spoznanja in izkušnje. Učimo vas, kako svojo pozornost usmerite na trenutno izkušnjo “TUKAJ in ZDAJ” in jo neobsojajoče spremljate, ne da bi jo poskušali spremeniti.

Številne raziskave ugotavljajo, da čuječnost vpliva na izboljšanje počutja, zmanjševanje stresa, anksioznosti in depresivnosti, večjo uspešnost na delovnem področju, izboljšanje medosebnih odnosov itd.

Različni programi, 8-tedenski, enkratni individualni obiski, delo v skupinah.

INTERVIZIJA IN SUPERVIZIJA

Intervizija je vključevanje zaposlenih v proces učenja, iskanja lastnih rešitev ob težavah, na katere naletijo pri svojem delu, omogočanje razmišljanja z lastno glavo in kreiranja inovativnih rešitev na dani problem. Obenem intervizija krepi pripadnost timu in poglablja odnose znotraj tima. Nezanemarljiva pozitivna posledica intervizije so tudi osebna rast, učenje ter učinkovitejše soočanje s stresom.

Supervizija omogoča prenos znanja o tem, kako ravnati v profesionalnem odnosu ter pri spoznavanju samega sebe ter svojih odzivov na dogajanja na delovnem mestu. Je podpora posamezniku pri obremenitvah v odgovornem strokovnem delu.

SVETOVANJE: RAZVEZA - DA ALI NE?

Z bogatimi izkušnjami na področju družinske dinamike in razvez vam nudimo svetovanje in pomoč tekom celotnega procesa razveze. Pomagamo vam pri odločitvi, ali je razveza prava pot, v primeru razveze pa vas lahko spremljamo prek celotnega postopka v skupni želji, da se razveza izvede hitro in mirno. Kako po razvezi ostati dobra starša? Kako je z odnosi v dopolnjeni družini in kakšne so meje do otrok mojega novega partnerja?

Obdobje pred razvezo, med razvezo in po njej je polno stresa, intenzivnih čustev, zahtevnih življenjskih odločitev in sprejemanja posledic le-teh. S svojim strokovnim znanjem vam bomo pomagali, da boste vi in vaši najbližji lažje razumeli, zakaj se določena čustva pojavijo, kaj z njimi in, predvsem, kako po razvezi nadaljevati z življenjem.

MANAGERSKI PSIHOLOŠKI PREGLEDI

Na podlagi dolgoletnih izkušenj in dela z ljudmi, ki se spopadajo z izzivi vodstvenih položajev v večjih in manjših podjetjih, smo v Centru Ahil razvili programe Managerskih psiholoških pregledov, ki jih vodijo izkušeni strokovnjaki z dolgoletnimi izkušnjami. Iskanje ravnotežja med delovnim okoljem in osebnim življenjem sta najpogostejša povzročitelja stresa sodobne družbe. Različni stresni dejavniki sčasoma privedejo do zdravstvenih težav in izgorelosti, ki je ena izmed najpogostejših bolezni sodobne družbe. Skrb za lastno dobro počutje je osnova za uspešno poslovno in zasebno življenje.

STOPITE V STIK Z NAMI